Notentaart met chocolade

Notentaart met chocolade uit Capri – recept


Deze verleidelijke notentaart met chocolade is een traditionele walnoten- of amandeltaart met chocolade, afkomstig uit Capri. Er bestaan allerlei versies van, maar dit gebak zonder bloem bestaat altijd uit kleingesneden of gemalen noten, stijfgeklopt eiwit en dooiers met soms een scheutje likeur. Deze variant bestaat uit gemalen amandelen waardoor hij smeuïg en vol van smaak is. Perfect om te serveren als dessert met een bolletje vanille-ijs.
Voorbereidingstijd: 20 min | Oventijd: ca. 60 min 
Dit recept is afkomstig uit het boek 'De Zilveren lepel – Napels en de Amalfikust'

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Rutger Bakt
Rutger Bakt

Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...

IJsjes met ananas en kokos IJsjes met ananas en kokos
Aardbei-watermeloen ijsjes Aardbei-watermeloen ijsjes
Petit fours met aardbeien en limoncello Petit fours met aardbeien en l...
Meer van Rutger Bakt

Favoriet recept van

  • Foody redactie
  • Anita Biets
Foody Redactie
 5
Foody redactieFoody redactie
Zoute Karamel Notentaart
 8
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Snelle basis groentesoep
 8
Foody redactieFoody redactie
How-to: Chocolade tempereren
 2
Rutger BaktRutger Bakt