Traditionele kerstgerechten - de jaarlijkse favorieten op een rijtje

Traditionele kerstgerechten


De feestdagen komen steeds dichterbij en om stress in de weken voorafgaand te voorkomen, is een goede voorbereiding het halve werken. Het cliché is gewoon helemaal waar. Maar als je het ons vraagt, is niets leuker dan zo snel mogelijk die keuken in duiken en lekker aan het kerstdiner te beginnen. Dat is tenslotte toch het hoogtepunt van kerst? Ja natuurlijk, samen zijn, maar dan mét lekker eten. En wát gaan we dan eten dit jaar? Elke kerst weer dezelfde vraag. Waar de een het liefst elk jaar iets geheel nieuws op tafel zet, zal de ander zich houden aan hun tradities. Elk jaar zien we weer de absolute kerstklassiekers op tafel verschijnen. Met kerstdiner hoofdgerechten kan je werkelijk alle kanten op.

 

De kerstklassiekers op een rij

Wij hebben gekeken naar de favorieten van de afgelopen jaren en deze klassiekers voor jou op een rijtje gezet. Zit er ook iets voor jou tussen? 

 

Gezellig gourmetten

Gourmetten is typisch Hollands en iets wat de meeste mensen heel graag doen rond de feestdagen. Er gaat niets boven de gezelligheid met vrienden en familie, urenlang tafelen en genieten van allerlei lekkers. Het grote voordeel van gourmetten is dat het ook nog eens voor jong en oud geschikt is. Je kunt het bovendien zo luxe maken als je zelf wilt. Kies je voor een standaard gourmetpakket? Ga je voor vegan dit jaar? Kies je voor wild? Of maak je er echt iets speciaals van met allerlei luxe vleesspecialiteiten? Genoeg opties!

Zo rond de feestdagen worden gourmetschotels in alle soorten en maten aangeboden. Je vindt ze overal. Bij de viswinkel, de slager en de supermarkten. Zo ben je in staat om de ingrediënten te kiezen die passen bij de dieetwensen van het gezelschap.


Garnalencocktail

Bij een heerlijk kerstdiner hoort natuurlijk ook een mooi voorgerecht. Wij trappen traditiegewijs vaak het kerstdiner af met een garnalencocktail. Geen wonder, want deze favoriet is niet alleen heel smakelijk, maar ook nog eens heel gemakkelijk zelf te bereiden. Er zijn super veel recepten te vinden (bij Foody natuurlijk) en meestal zijn ze binnen een kwartier klaar. Lekker én snel, dat is helemaal top toch? 


Carpaccio

Geen grote fan van visgerechten? Dan geef je misschien de voorkeur aan het op één na populairste voorgerecht: carpaccio. Ook hierbij speelt gemak een grote rol. Als je de carpaccio al kant-en-klaar koopt, hoef je deze enkel nog op te leuken met wat extra ingrediënten. Leg de carpaccio in dunne plakjes op bordjes, rooster wat pijnboompitten, voeg wat rucola en een truffelmayonaise toe en je geniet van een heerlijk voorgerecht. 


Rollade

De rollade is ook een typisch kerst hoofdgerecht waar veel Nederlanders de voorkeur aan geven. Het leuke van een rollade is dat je hiermee oneindig kunt variëren. Zelfs wanneer je elk jaar een rollade serveert, kan hij telkens weer anders zijn. Bovendien kun je het jezelf gemakkelijk maken door de rollade kant-en-klaar te kopen. Een geoefende kok kan deze natuurlijk ook zelf maken.

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.