Tanqueray Amber Spiced cocktail

Tanqueray Amber Spice cocktail


Deze cocktail, gebaseerd op de populaire Pumpkin Spiced smaak, is er echt één voor de herfst maanden. Het vergt iets meer tijd en moeite, maar is zeker het proberen waard. De smaken van pompoen, vanille en nootmuskaat geven een hartige en zoete toon aan het citrusachtige Tanqueray No. Ten. Het perfecte drankje om je avond mee af te sluiten: met een beetje pit.

 

Je maakt eerst de pompoensiroop. Snij een halve geschilde pompoen in blokjes en gaart deze 40 minuten op 200 graden in de oven. Voeg het water, vanille-extract, nootmuskaatpoeder, kaneelpoeder en de honing toe en mix het tot een puree in een blender. Gebruik een theedoek om het vocht eruit te persen. Voeg de suiker en het (gezeefde) citroensap toe aan het vocht en meng dit goed. Deze pompoensiroep kun je tot 2 weken bewaren in de koelkast.

 

Je mixed vervolgens 50 ml pompoensiroop met 30 ml Tanqueray No. Ten en giet dit in een waterglas met ijsblokjes. Geniet van de kruidige herfstsmaken in deze cocktail! Weer is wat anders dan een normale Gin-Tonic. Cheers.

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.