Aardbeiencake

Aardbeiencake


Een goede cake, daar kun je ons 's nachts voor wakker maken. Zo'n heerlijke, smeuige, roomboter cake.. Yum! Maar met een goed basisrecept kun je lekker varieren. Zo maken wij er vandaag een lekkere aardbeiencake van! Dit recept is overigens voor een cakevorm van 25 cm. 

 

Als je het lekker vindt, kun je nog een lekkere mascarpone creme maken die je over de cake strijkt. We voegen wat citroen toe aan deze creme om hem lekker fris te maken. Hier plaats je dan weer stukjes aardbei overheen en eventueel decoreer je het geheel met wat munt, et voila.. Jouw cake ziet er echt uit om op te eten! 

 

 

 

10 personen

1. Begin met het invetten van een cakevorm (25 cm). Je kunt evt de cakvevorm ook bekleden met bakpapier. Verwarm ook de oven op 170 graden (boven en onderwarmte). 

 

2. Voeg dan de boter, suiker en het vanille-extract samen in een kom. Mix dit met een hand-of standmixer romig. 

 

3. Voeg de eieren één voor één toe. Zorg ervoor dat je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei helemaal is opgenomen. Zijn alle eieren goed opgenomen en is het mengsel luchtig gemixt? Dan is het tijd voor de droge ingredienten. 

 

4. Snij een deel (ongeveer de helft van de aardbeien) in stukjes, deze stukjes gaan door de cake. Voeg hier een lepeltje bloem aan toe en meng goed. De rest van de aardbeien gaan op de gebakken cake. Snij deze in plakjes of partjes, afhankelijk van hoe je de cake het liefst wilt decoreren. 

 

5. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Spatel dit door het beslag en hou het beslag luchtig. Voeg hierna de helft van de aardbeien (ongeveer) toe. 

 

6. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 55 minuten. 

 

7. Terwijl de cake in de oven staat, kun jij je richten op de mascarponecreme. Voeg hiervoor de mascarpone, vloeibare slagroom en het citroensap in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg dan naar smaak vanille- en poedersuiker toe. 

 

8. Als de cake goed is afgekoeld, kun je de mascarponecreme over de cake strijken. Leg de plakjes of partjes aardbei hieroverheen en decoreer met de verse munt. 

 

Jouw overheerlijke aardbeiencake is klaar om opgegeten te worden, enjoy!  

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.